Biografie Ellie White


Ellie White
Elena Baltagan s-a nascut la Buzau (28 februarie 1984), iar in copilarie, a a cochetat pentru o scurta perioada de timp cu ideea de a fi gimnasta, desi canta de zor inca de la 3 ani.
Insa spre bucuria multora, mai ales datorita mamei, si-a indreptat atentia catre muzica. Si-a petrecut mare parte din copilarie intre Liceul de Arta din Buzau, caruia i-a calcat pragul inca de la 7 ani, si "bucatica rupta din rai" care este casuta bunicii sale de langa Buzau.
Viola si pianul au fost primele instrumente cu care a facut cunostinta in primii ani de scoala, pentru ca incepand cu clasa a 9-a inclinatia catre canto sa o faca sa i se dedice in totalitate.
Odata cu orientarea catre canto au inceput si participarile la numeroase festivaluri si concursuri atat de muzica usoara cat si de populara. Toate aceste prezente i-au adus nenumarate premii care au avut ca rezultat colaborari cu diferiti artisti si radiouri.
Faptul ca cei doi Dj din Timisoara, Gino Manzotti si Maxx, isi "cautau" o voce, nu era strain in lumea muzicii, si nu putine au fost candidatele ce aspirau la acest "rol". Insa munca depusa in perioada liceului a facut ca Elena sa fie recomandata pentru o proba, care a fost indeajuns pentru a convinge pe toata lumea ca era "piesa lipsa" din proiect.
Astfel din toamna lui 2003, impreuna cu Elena, DJ-ii au scos primul album in noua formula, „Lumea ta" al treilea material discografic de la infiintarea formatiei.
In 2004, DJ PROJECT a fost formatia romaneasca ce a stationat cel mai mult in topurile radio din Romania cu o singura melodie: 40 de saptamani in Romanian Top 100 cu piesa „Lumea ta".
In 2005, single-ul „Lumea ta" si-a inceput cariera europeana, fiind promovat de Ministry of Sound, cea mai importanta casa de discuri din Europa, specializata pe euro-dance. La posturile de radio din multe tari europene s-a difuzat atat melodia de baza, in romana sau engleza, cat si o multime de remixuri.
In Europa DJ Project a fost promovat sub numele de „Elena". Primul single de pe acest album a fost „Privirea ta", un superhit care alaturi de "Soapte" au dominat topurile si playlisturile radio.
Anul 2006 a fost anul care a adus trupei premiul "Best Romanian Dance" in cadrul MTV Romanian Music Awards de la Cluj. Tot in 2006, cei de la DJ Project au lansat cel de-al cincilea album din cariera, intitulat „Povestea mea". Acesta continea 15 piese, printre care si versiunea in limba engleza („Before I Sleep") a superhitului „Privirea ta".
Anul 2006 mai aduce un premiu trupei „ Best Dance Group" la premiile Romanian Top 100 desfasurate la Bacau. In noiembrie Dj Project primeste la Copenhaga premiul pentru " BEST ROMANIAN ACT " la MTV Europe Music Awards.
In mai 2007, formatia primeste, pentru al doilea an consecutiv, titlul de cea mai buna trupa dance, la premiile MTV Romania. La sfarsitul lunii iunie 2007, formatia a lansat cel de-al saselea album din cariera intitulat " Doua anotimpuri ".
2009 este anul in care Dj Project lanseaza " In the club " album pe care se regasesc colaborari cu nume sonore din muzica.
"Ultimii sase ani au aratat ca alegerea celor doi a fost una de foarte bun augur, Elena remarcandu-se prin calitatea vocii, prezenta scenica deosebita si o modestie rar intalnita", declara Alina Zara de la Push Magazine.
Sfarsitul lunii august 2009 a adus si plecarea Elenei din trupa, ea hotarandu-se ca a venit timpul pentru o cariera solo.
Luna noiembrie aduce "Sweetest kind", primul single al Elenei, care a ales sa cante sub numele de Ellie White.

Draga Elena,noi te sustinem cu foarte mult drag in continuare si speram intr-un succes romanesc si international indelungat pe plan muzical ca cantareata solo.Bafta!!!